We werden gevraagd om voor erfgoeddag iets rond wolven te maken. Daarvoor kwam Bernard spreken over de geschiedenis van de wolf in ons land tot nu. Daarna brainstormden we over hoe wij de terugkeer van wolven zouden ervaren. De meningen waren verdeeld; ze zien er oh zo schattig uit maar toch kunnen ze agressief zijn en daarvoor willen we ons wel behoeden. We kwamen tot de conclusie dat we toch controle willen hebben over het gedrag van de wolf om onszelf te beschermen.

Zo kwam het idee tot stand om zelf een beeld van een wolf neer te zetten in een kooi. Iedereen beslist zelf of de kooi open of dicht moet.

De kooi bedachten we volledig zelf. We experimenteerden met materialen en moesten meermaals ons eigen idee bijschaven om tot een goeie kooi te komen. (=STEAM-activiteit: Science – Technology – Engineering – Art – Mathematics)